suttekaedelaengde
Seleclips og MAM-adaptere kan blandt andet købes hos Kukuk i Danmark  – på ebay, England: MAM-adapter + Seleclips og eBay, Tyskland: MAM-adapter + Seleclips. Udvalget er større på e-bay …


Der er MANGE delte meninger om, hvad de anbefalede 22 cm der står på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, indeholder. Nogle mener det er suttekæden inkl. adapter og clips. Andre mener det er fra fastgørelsen på klipsen til starten af sutten, nogen mener noget tredje – derfor …

Vigtig information om suttekæder:
Jeg har kontaktet Sikkerhedsstyrelsen for at få styr på, om de 22 cm de MAX anbefaler en suttekæde må være (for at der ikke er kvælningsfare) er inkl. clips og adapter – dette er deres svar:

“De 22 cm er længden på “kæden”. Altså fra fastgørelsen på clipsen til fastgørelsen  til sutten. 
Hvis der er sat en permanent fastgørelsesenhed til sutten fast på suttekæden, så skal målet tages fra fastgørelsen på clipsen til enden af den permanente fastgørelsesenhed. 

Kravene er beskrevet i standarden EN 12586:2007 + A1:2011, som kan købes hos Dansk Standard på ds.dk.

Det er altså sådan her når man bruger en MAM-adapter, O-ring eller selv hækler en ring med fastmasker, fordi de alle gælder som en permanent fastgørelsesenhed:
(nedenstående billedet blev medsendt i mailen til Sikkerhedsstyrelsen): 

Skærmbillede 2014-11-28 14.11.40

Så er der selvfølgelig nogen der tænker, “jamen HVORFOR skal den være kortere når man bruger en MAM-adapter eller en hæklet ring – det er jo det samme når sutten sidder i?”
Jeps, – men hvis sutten falder ud – så er “kæden” lige pludselig det længere og den udgør derfor en større kvælningsfare …

OBS !!!
Hvis du ikke bruger en fastgørelsesenhed (O-ring, MAM-adaptor eller en hæklet ring), så vær opmærksom på følgende:
Syr du din kæde fast om sutten og om clipsen, er længden de 22 cm som på billedet, da dette ikke kan åbnes
MEN …
Bruger du en trykknap/knap (så sutten f.eks. er lettere at skifte og clipsen kan tages af ved vask) så skal kæden, inkl. det ombuk der måtte være for at du kan sætte en trykknap/knap i, I ALT VÆRE 22 CM 🙂

 


UPDATE, juni 2016:
____________

Jeg har fået en ubehagelig henvendelse i min indbakke, fra en person der er dybt uenig med det jeg har skrevet her og som anklager mig for at det bare er noget jeg finder på.  Jeg får også nogle lidt grimme ord med på vejen  (Ved helt seriøst ikke hvordan man kan tro jeg bare ville guide til at lave dem for lange, så børn kommer til skade?!? Det er jo vanvittigt!)
Jeg kontaktede i sin tid Sikkerhedsstyrelsen fordi jeg stod og skulle lave nogle suttekæder til min nevø OG fordi der var SÅ mange forskellige meninger om hvad de 22 cm dækkede over. Jeg har delt det med jer – kun for at hjælpe … og så man kunne komme misforståelserne til livs.
HVIS DER STADIG ER PERSONER DER ER UENIGE … så køb standarden EN 12586:2007 + A1:2011 på ds.dk – den koster 877 kroner. Der kan I selv se det hele med egne øjne.
Uanset hvad, – undlad at sende mig diverse skældsord, tak 🙂
(ALLE andre ord er mere end velkomne – også konstruktiv kritik)

Jeg vedhæfter nederst noget af mail-korrespondancen med Sikkerhedsstyrelsen – og så skulle den skid vist være slået.

Med venlig hilsen

UnderskriftIndlæg